www.archive-org-2014.com » ORG » D » D3KREM

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 26 . Archive date: 2014-10.

 • Title: D3 Krém
  Descriptive info: .. Kezdőlap.. A D-vitaminról általánosságban.. Miért van szükségünk D3-vitaminra?.. Csontok.. Egyebek.. Szellemi és lelki betegségek.. Influenza és egyéb fertőzések.. H1N1 járvány?.. D-vitamin hiány kismamáknál.. Meddőség, PCOS.. Mitől betegek gyermekeink?.. A D-vitamin duplájára növelheti a béldaganatok túlélési esélyét.. D-vitamin lehet a rák gyógyszere?.. Az alacsony D-vitamin szint különböző állapotokhoz, betegségekhez köthető.. Napi ajánlott dózis.. Biztonság.. Túladagolás?! Hogyan?!.. Kinek ajánlott a D3-vitamin pótlása?.. Hogy vegyük magunkhoz?.. Amit eddig is tudtunk a D-vitamin hiányról.. D-vitamin hiány egyéb tünetei.. Élelmiszerek D-vitamin tartalma.. Kutatások.. Globális hiány.. Norvégia.. Tanácsadás.. A D3-vitamin, azaz a Napfény-vitamin.. A D3-vitamint (cholecalciferol) más néven a Napfény-vitaminnak is  ...   elegendő D3-vitamint.. Ezt szinte egyikünk sem teszi meg, a Naptól illetve a bőrráktól való félelmünk miatt, függetlenül attól, hogy Magyarországon, az Egyenlítő mentén vagy Skandináviában élünk.. A híres New England Journal of Medicine szerint a D-vitamin hiány mára világméretűvé vált az emberekben.. Érdemes foglalkozni a témával, mert mára már bebizonyosodott, hogy a krónikus D-vitamin hiány olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint például a gyulladásos (autoimmun) betegségek, az influenza, a vastagbél rák vagy a pikkelysömör.. Copyright 2014.. D3 Krém | Minden jog fenttartva!.. Az oldalon szereplő képek és szöveges anyagok a www.. d3krem.. org tulajdonát képezik!.. Készítette:.. Moquin..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: A D-vitaminról általánosságban « D3 Krém
  Descriptive info: A D vitamin két biológiailag inaktív elő-anyagból állhat elő: a D3, vagy más néven a kolekalciferol, és a D2, vagyis az ergokalciferol is megfelelő, de gyenge forrás.. Az D3-at a bőrünk állítja elő megfelelő mennyiségű UVB sugárzás (290 to 320 nm) hatására, és sokkal inkább bioaktív.. Bár a napsütés magában elég lenne ahhoz, hogy a testünk megtermelje a számára szükséges D-vitamin mennyiséget, az életmódunk miatt ez szinte sosem jön létre.. Napközben fedett helyeken tartózkodunk, amikor pedig napfényre jutunk, napvédő krémekkel akadályozzuk meg a test természetes D-vitamin termelését.. Fontos megemlíteni még egyszer, hogy a D3 vitamin bőrben képződik, ha azt napfény éri.. A légköri szennyeződések elnyelik az ultraibolya sugarakat, így kevesebb D-vitamin tud keletkezni a bőrben (emlékezzünk csak, az angolkór közvetett okozója az iparosodás miatti légszennyezés volt).. A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium) növelik a D-vitamin szükségletét.. A téli hónapokról pedig nem is kell említést tennünk.. Ilyenkor csupán étrendi kiegészítésből származó D-vitamin bevitelre számíthatunk… milyen érdekes és elgondolkodtató, hogy az influenza és az ízületi gyulladások felerősödése mindig télen tetőzik.. Nézzük részletesebben a  ...   jut a szervezetünkbe.. Néhány rossz minőségű táplálék kiegészítő tartalmazza az olcsóbb D2-t (ergocalciferolt).. Azonban az emberi szervezetben a D2 nem aktív, így először át kell alakítani D3–má mielőtt bármi egészségre gyakorolt hatása lenne.. Ezért nagyon pazarló eljárás D2-őt adni, amikor a kész D3 is rendelkezésre áll.. A D3 vitaminhoz két formában is hozzájuthatunk.. A bőrünket érő ultraibolya-B sugárzás hatására bőségesen termelődik, és egyes állati eredetű termékek, mint például a halolaj is tartalmazza kis mennyiségben.. A jobb minőségű étrendkiegészítők is ezt a formát tartalmazzák, valamint ezzel dúsítanak egyes élelmiszereket, mint például a tejet, ami egyébként tartalmaz egy keveset természetesen is ebből a vitaminból.. A D3 vitamin a szervezetünkben a koleszterin vitaminná átalakulásával keletkezik az UV fény hatására (lásd ábra).. A felnőttkorra krónikussá váló D-vitamin hiány számos betegség okozója.. Ide soroljuk a csontritkulást, az izomsorvadást, gyakori rákfajtákat (petefészek, mell, prosztata, bél és bőr), autoimmun betegségeket, valamint pár fertőző és a keringési rendszert érintő kórt.. Számos eredmény igazolta, hogy a D-vitamin ellátottság arányban van néhány rákos daganat és az I-es típusú cukorbetegség előfordulási valószínűségével is..

  Original link path: /?page_id=7
  Open archive

 • Title: Miért van szükségünk D3-vitaminra? « D3 Krém
  Original link path: /?page_id=21
  (No additional info available in detailed archive for this subpage)

 • Title: Csontok « D3 Krém
  Descriptive info: A D-vitamin részt vesz a szervezetünk kalcium és foszfor anyagcseréjében.. A legismertebb hiánybetegség az angolkór (amit az angolok természetesen nem angolkórnak, hanem rickets -nek hívnak), a csontok meglágyulása, ami Európa szegényei között főleg a XX.. század elejéig volt gyakori, súlyos D-vitamin hiány esetén.. Korábban főként az idősek  ...   lecsökkenését jelenti.. Ma érdekes módon egyre fiatalabb korban jelentkezik a betegség.. Mivel a kialakulásához a napfény és a megerőltető mozgás hiánya vezet (egyéb hormonális tényezőkön túl), ez nem is csoda, ismerve gyermekeink mozgásszegény és az egész napjukat a számítógép előtt és a négy fal között töltő életmódját..

  Original link path: /?page_id=25
  Open archive

 • Title: Egyebek « D3 Krém
  Descriptive info: Kutatók úgy találták, hogy az alacsony (kisebb mint 15ng/ml) D-vitamin érték a szervezetben szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a rákét, a szív és keringési betegségekét, a magas vérnyomásét, az agyvérzését, a PCOS-ét és a meddőségét.. A reumás ízületi gyulladás (artritisz) nem csupán nagyobb valószínűséget mutat az  ...   D-vitamin bevitelével a tünetek csökkenthetők.. Egyes rákos megbetegedések esetében (mell-, és bőrrák) a D-vitaminnak védő szerepe van.. Egy nemrégiben bejelentett tanulmány Finnországból azt javasolta, hogy a magas D-vitamin védelmet nyújt a Parkinson-kór ellen.. A 20ng/ml érték 65%-al kisebb kockázatot jelentett, mint az alacsonyabb 10ng/ml a vérben..

  Original link path: /?page_id=39
  Open archive

 • Title: Szellemi és lelki betegségek « D3 Krém
  Descriptive info: Egy közelmúltban Olaszországban megjelent tanulmány azt mutatta, hogy azoknak a nőknek, akiknek alacsonyabb a vérük D-vitamin szintje (..

  Original link path: /?page_id=41
  Open archive

 • Title: Influenza és egyéb fertőzések « D3 Krém
  Descriptive info: Napi 1.. 200NE D3-vitamin kiegészítés hatására 42%-al csökkent annak valószínűsége, hogy az iskolás korú gyermek influenzás lesz.. Ezt egy nemrégiben Japánban végzett felmérésből derült ki, ahol a placebo csoportban 18, míg a D-vitamin kapszulákat szedegető csoportban csupán 10 gyerek lett beteg a százból.. Ráadásul a tesztelt csoportban voltak asztmás gyerekek és az derült ki, hogy a D-vitamint szedő csoportban a vizsgálat időtartama alatt kevesebb volt az asztmás rohamok száma..

  Original link path: /?page_id=43
  Open archive

 • Title: H1N1 járvány? « D3 Krém
  Descriptive info: Az egészségügyi hatóságok azért félnek a H1N1 influenzától, mert attól tartanak, hogy megismétlődik az 1918-as, több millió ember életét követelő járvány.. Emiatt siettették az új influenza elleni vakcina előállítását.. Bár tagadja minden érintett, de a gyorsaság a tesztelési eljárás megváltoztatását igényelte, emiatt elmaradhattak hatékonysági és biztonsági vizsgálatok is.. A vakcinákban megjelent a korábban már veszélyesnek ítélt és kivonásra került thiomersal mint tartósítószer vagy olyan adalékanyag, mint a MF59, ami squalene-t tartalmaz és az egész (nem hasított vírus), amit korábban gyermekeknek nem is adhattak.. Az úgynevezett tesztelési időszak alatt semmi nem derülhetett ki arra vonatkozólag, milyen hatással van az oltás egy magzatra vagy egy csecsemőre, ennek ellenére bátran javasolta a legtöbb orvos a kismamák számára, főleg azután, hogy a hatóságok retorziókat helyeztek kilátásba azon orvosokkal szemben, akik más véleményen voltak.. A legtöbb orvosnak a fenyegetéstől megváltozott a véleménye és olyanok is oltogattak, akik előtte ezt megtagadták.. Nem kis iróniát látni abban sem, hogy az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hatóság (FDA) pár évvel ezelőtt kismamák és gyerekek számára nem javasolta a tengeri hal fogyasztását annak higanytartalma miatt, mondván hosszabb távon neurológiai problémákat okozhat.. Most ugyanez a hatóság javasolja a szezonális és a H1N1 vakcina beadását ugyanennek a csoportnak, miközben a benne található thiomersal több higanyt tartalmaz, mint az egészségügyi határérték.. Ugye, azzal a gondolattal is egyedül vagyunk, hogy a járvány az oltóanyag elkészültének hetében kezdődött, naponta haltak meg kismamák a hírekben, majd az oltóanyag eladásának hetében bezártak az oltópontokat, eltűntek a kórházakból a H1N1 miatt haldokló emberek.. Akárhogy is, volt itt egy oltási kampány, aminek következtében állítólag az emberek harmadát beoltották.. Érdekes, hogy több független felmérés azt hozta ki, hogy az emberek kevesebb, mint egy tizede oltatta be magát.. Vagy az elszámolás, vagy a felmérések nem mondanak igazat, de a lényeg az, hogy amikor az első kampány véget ért 2010-ben, az oltópontokat becsukták és a szkmai felelős is az új állásával lett elfoglalva, nem ért rá rémhírekkel életben tartani az új influenzát.. Na, de itt az újabb szezon, az újabb kísérletezés arra, hogy elhitessék velünk “csak a vakcina” mentheti meg az életünket.. A D-vitamin jelenti az igazi védelmet az influenza ellen?.. Dr.. John Jacon Cannell aki nem csupán gyakorló orvos, hanem egyben a Vitamin-D Council nevű szervezet vezetője is bemutatta, hogy a D-vitamin hatékonyan véd a szezonális influenza vírusával szemben.. Norris Glick és Dr.. Ellie Campbell pedig azzal egészítették ki adatokat, hogy az idei H1N1 vírusával szemben is meglehetősen hatékonynak találták a D-vitamint.. A munkájuk kiinduló pontja egy felmérés volt, amiben 7435 középkorú férfi és nő vérében mérték meg a D-vitamin szintet egy éven át minden hónapban.. Az eredményt az 1.. ábra mutatja.. Látható, hogy a főként napfény és részben a táplálkozás útján a szervezetünkbe jutó D-vitamin szintje nagyjából fele a februári minimum idején  ...   D-vitamin aktív formája) monitoroztuk több éven keresztül és közben a betegek D-vitamin kiegészítést kaptak, a munkatársak pedig nem.. 2009 júniusában, amikor Wisconsinban a legtöbb H1N1 megbetegedést regisztrálták, mindössze két résztvevő betegnek voltak influenza szerű tünetei (ILI) és lett pozitív a H1N1 tesztje.. Az egyiküknek hosszú távú rezisztenciája volt, a másik egy gyermek volt, aki később betegedett meg.. A munkatársak közül 103-nak volt influenza szerű tünete vagy dokumentált H1N1 fertőzése.. Ezek közül csupán 11 dolgozott azon az osztályon, ahopl a beteg gyermeket kezelték.. Figyelemre méltó a különbség, hogy a D-vitamin kiegészítésben résztvevő betegek közül mindössze kettő lett influenzás, miközben a munkatársaknál 103 a 800-ból, ami több mint tízszeres különbség.. Ellie Campbell egy Georgia államban működő családi rendelő orvosa írta ezt elolvasva, szinte azonos időben:.. Köszönöm a wisconsini információkat.. Nekem szinte azonos anekdota- szerű eredményeim vannak itt Georgiában.. Mi vagyunk az egyike annak az 5 államnak, ahol a legtöbb H1N1 megbetegedést regisztrálták.. Én megosztom a rendelőmet egy másik családorvossal.. Miközben én megszállottan mérem a betegeim vérének D-vitamin szintjét, ő nem.. Az ő páciensei közt hetente egy és tíz közötti influenza-szerű megbetegedés fordult elő.. Nálam nulla.. Az én pácienseim 2.. 000 és 5.. 000NE közti D-vitamin kiegészítést kapnak naponta és a vérük D-vitamin szintje 50-80ng/mL.. Működött-e a D vitamin 1918-ban?.. Bár 1918-ban a spanyolnátha járványakor még senki nem is gondolta, hogy létezik olyan anyag, hogy D-vitamin, most utólag megvizsgálva a történetet, érdekes összefüggéseket figyelhetünk meg:.. A legtöbb megbetegedés az északi féltekén volt, ahol éppen tél volt.. Miközben nagyjából ugyan annyi fertőzést regisztráltak a csapatszállító hajókon a matrózok és a katonák körében, a matrózok közül csak negyed annyian haltak meg, mit a katonák közül.. Észak-Amerikában a legmagasabb halálozási arányt a bányászok közt jegyezték fel.. A francia hadseregben a fronton harcolók közt sokkal alacsonyabb volt az influenza előfordulása, mint a fronttól távoli táborokban (barakkokban) szolgáló katonák közt.. Az ideiglenesen létrehozott nyílt vagy sátras kórházakban Amerikában alacsonyabb volt a halálozási arány, mint a hagyományos kórházakban.. A tengeren lévő matrózok közül kevesebben fertőződtek meg, mint a kikötőben dolgozók közül annak ellenére, hogy a hajón az összezártság sokkal indokoltabbá tette volna ezt.. A nyugati fronton augusztusban eltűnt az influenza 1918-ban, és csak szeptember végén jelent meg ismét.. A fenti vizsgálatok és az 1918-as feljegyzések eléggé határozottan azt mutatják, hogy a vér D-vitamin szintje elég határozott védettséget jelent a H1N1 fertőzéssel szemben.. Miért maradt ez titokban eddig és miért oltogatunk kismamákat, csecsemőket és gyerekeket kétes vakcinákkal? Miközben teljesen egyértelműnek tűnik, hogy mindössze a megfelelő D-vitamin szintet kellene elérni a vérünkben.. A legújabb kutatások szerint a D-vitamin szerepet játszik az autoimmun betegségek megelőzésében, a szervezet elsavasodásának megszüntetésében és jótékony hatással van olyan betegségekre, mint a Sclerosis Multiplex, a Rheumatoid Arthritis (sokízületi gyulladás) és bizonyos rák típusok (mellrák, petefészekrák, vastagbélrák, prosztata rák, bőrrák, stb)..

  Original link path: /?page_id=45
  Open archive

 • Title: D-vitamin hiány kismamáknál « D3 Krém
  Descriptive info: De az elmúlt pár évtizedben azt is bebizonyították, hogy az alacsony D-vitamin érték a szervezetben szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a rákét, a szív és keringési betegségekét, a magas vérnyomásét, az agyvérzését, a csontritkulásét, a PCOS-ét és a meddőségét, többek között.. A terhes nőknek különösen vigyázniuk kell, mert az alacsony D-vitamin szint a terhesség alatt nemcsak a magzat csontozatának fejlődésére van egy életre szóló rossz hatással, és megnöveli annak esélyét is, hogy a gyermek később cukorbeteg lesz (1-es számú cukorbetegséggel), de megnöveli a terhesség alatti vaginális fertőzés esélyét, és a császármetszés előfordulását is.. Ennek ellenére, különösen a téli hónapok alatt, az Európaiak közel fele nem jut elég D-vitaminhoz, és ez Észak-Európában a legsúlyosabb.. Hiszen legfontosabb forrása ennek az anyagnak a természetes napfény, ami a megrövidült napok és a testünket betakaró téli ruhák miatt nem éri el a bőrünket.. Ez az az időszak, amikor a norvégok D3 vitamin krémmel kanik magukat.. Nagyon kevés élelmiszerben van elegendő D-vitamin, ezek között vannak az úgy nevezett olajos halak, mint a hering, a lazac és  ...   a karokon elegendő lenne ahhoz, hogy a D-vitaminhiány teljesen megszűnjön, ez jellemzően nincs meg a legtöbb kismamánál.. Előfordul, főként a téli hónapokban, hogy hetekig nem látnak napfényt.. Az ablaküveg, az autók szélvédője egyaránt kiszűri a D-vitamin termelést okozó ibolyán túli sugarakat.. Maradnak így a felírt bogyók, a terhes vitaminok… Egy friss vizsgálat szerint a kismamák 70 százalékának a vérében a szükségesnél jóval kevesebb D-vitamin volt.. De hogyan történhetett ez meg, amikor kiváló magzatvédő vitamint szednek? Olyat, amiben állítólag minden benne van, amire szüksége van babának és mamának.. A dobozon lévő listán ott virít a D-vitamin, és az, hogy az ajánlott napi adag 100 százaléka.. Akkor mi nem stimmel?.. Az ajánlott napi adag rejti a probléma okát.. Miközben gyermekorvosok nagyjából egyet értenek abban, hogy napi 1.. 000-2.. 000, de inkább 5.. 000NE lenne minimálisan szükséges elfogyasztandó ebből a tápanyagból és a fent is említett napi egy órányi napozás ennek többszörösét is biztosítja, addig a magzatvédő vitaminok ennek csupán töredékét biztosítják.. A magyar étrend pedig csupán egy tizedét vagy annál is kevesebbet..

  Original link path: /?page_id=52
  Open archive

 • Title: Meddőség, PCOS « D3 Krém
  Descriptive info: Szerepet játszhat a kóros D-vitamin hiány a női terméketlenségben? Tényleg van szerepe az egészséges D-vitamin szintnek az ovuláció megtörténtében?.. A meddőségi kutatások a fejük tetején állnak mióta felmerült egy új faktor ezen a területen.. Egyre több kutatási eredmény azt igazolja, hogy a kóros D-vitamin hiány kapcsolatban áll az anovulációval (ovuláció hiányával) és így a meddőséggel.. Egy több, mint meglepő Yale-tanulmány a Yale Egyetem meddőségi intézetében azt mutatta ki, hogy a meddő nők 93%-ának van nyilvánvaló, félreérthetetlenül komoly D-vitamin hiánya.. Ezek közül a hölgyek közül is a legnagyobb mértékű hiánya a PCOS (policisztás ovárium szindróma) nevű állapotban szenvedő nőknek volt.. A második csoport, akik majdnem ilyen mértékű D-vitamin hiányt  ...   nők közül egyetlen egynek sem volt normál vagy elfogadható D-vitamin szintje,- a legmagasabb vérben mért szint is csupán 10-15 ng/ml 25OHD (vitamin D3) szint volt, ami már egy klinikai D-vitamin hiányt jelez.. A tanulmány eredményeit az Amerikai Reprodukciós Orvostudományi Társaság találkozóján jelentették be San Franciscoban.. Az adott súlyos D-vitamin hiány világjárvány szintű előfordulása azt sürgeti, hogy alternatív megoldásként pótoljuk a hiányzó D-vitamint és ezzel elősegítsük az ovuláció megtörténtét.. Ezzel a természetes megközelítéssel elkerülhetjük vagy legalábbis minimalizálhatjuk a a petefészkek túlstimulációját, és az ikerterhességek előfordulását.. A fentebb említett súlyos D-vitamin hiány pótlása érdekében a PCOS-től szenvedő betegeknél heti 50 000–100 000 NE D3-vitamin-pótlás jön szóba, napi 1000–1500 mg kalciumpótlással együtt..

  Original link path: /?page_id=57
  Open archive

 • Title: Mitől betegek gyermekeink? « D3 Krém
  Descriptive info: Ez most hivatalos: a D-vitamin hiánya olyan mértékben általános a gyermekek körében, hogy emiatt egy teljes generációra vetítve várhatóak súlyos egészségügyi problémák a jövőben.. Egy friss tanulmány a Pediatrics című lapból azt állítja, hogy az 1-21 éves korosztály körében a D-vitamin hiány 50-60%-ot is meghaladja átlagosan.. A helyzet még rosszabb a sötét bőrű gyermekek körében.. Természetesen a cikk az orvosi szaknyelvben megszokott félreérthető módon fogalmaz.. Elégtelen bevitelt emleget, ahelyett, hogy hiányt állapítanának meg.. Mivel a hiányt pótolni kellene, mert ugye az mégsem járja, hogy gyermekeink véréből hiányozzon egy ilyen létfontosságú tápanyag.. Az elégtelen bevitel ugyan azt jelenti, mint a hiány egy vitamin esetében.. Sajnálatos módon még az is kiderül a cikkből, hogy a hiányt az egyébként nagyon alacsonyan megállapított normál értékhez képest állapították meg, és ez alapján megállapítható, hogy az optimális egészséghez szükséges D-vitamin szintet talán a gyermekek 90%-a nem kapja meg.. Ehelyett krónikus D-vitamin hiánytól kialakult betegségek megjelenésével kell számolniuk rövidesen.. A cikk megjelenését megelőző kutatást vezető Michal L.. Melamed  ...   órát és a készételek vitamin tartalma sem elegendő, az eredményen nincs mit csodálkozni.. Légkondicionált autóval mennek iskolába és jönnek haza, esetleg abban várják meg, míg szüleik bevásárolnak a boltban.. Napsütésben alig tartózkodnak, pedig ez éltető elem lenne számukra.. A napolaj ózonlyuk üzletág pedig naponta szajkózza, milyen veszélyes a napon tartózkodni és mára elérték, hogy miközben senki nem tudja, hogy a napfény létfontosságú tápanyag, azt mindenki tudja, hogy milyen veszélyes.. Mellesleg azt elfelejtik hozzátenni, hogy a napfényvédő krémeik legalább 5 rákkeltő anyagot tartalmaznak (parabén=xenoösztrogén).. Ha a fentiek nem lennének elég, itt van a nyakunkon a táplálkozási szakértők és hivatalok sora, akik ahelyett, hogy a hiány megszüntetésén törnék a fejüket, inkább üldözik és betiltják azokat a vitamin készítményeket, amik elegendő mennyiséget tartalmaznak például D-vitaminból, hogy a fenti hiányt némileg ellensúlyozhatnák.. És pár év múlva a ma D-vitamin hiányban szenvedő gyerekek olyan jól jövedelmező betegségekkel jelentkeznek a gyógyszertárakban, mint rák, depresszió, csontritkulás, elhízás és szívbetegségek, amiket számos kutatás hozott szoros kapcsolatba a D-vitamin hiányával..

  Original link path: /?page_id=59
  Open archive

 • Archived pages: 26