www.archive-org-2014.com » ORG » T » TABORNIKI-LL-SNOUB

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".

  Archived pages: 53 . Archive date: 2014-06.

 • Title: Taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer
  Descriptive info: .. Dobrodošli!.. !PRIJAVNICA!.. TABORJENJE 2012.. (minimum je 20 otrok).. !natisnite obojestransko!.. prijavnica (prva stran).. soglasje (druga stran).. (za odpiranje uporabite program.. Adobe Reader 10.. ).. test.. Nahajate se na strani tabornikov II.. SNOUB Ljubo Šercer.. Smo taborniki, ki delujemo na osnovni šoli Tabor II.. v Mariboru.. Taborništvo je nepolitično, prostovoljno, predvsem pa vzgojno gibanje, ki združuje mlade, ki radi preživijo svoj prosti čas v naravi, ob tem  ...   katerem se lahko priključijo vsi, katere veseli druženje s svojimi sovrstniki, pa tudi s starejšimi in mlajšimi od sebe.. Tekom druženja ima taborništvo namen mlade razvijati fizično, intelektualno, duhovno in socialno.. Taborništvo je enostavno način življenja.. Taborniki II.. Učilnice tabornikov II.. SNOUB Ljubo Šercer zagotavlja OŠ Leona Štuklja.. Vezilne potrebe za tabornike II.. SNOUB Ljubo Šercer opravlja podjetje GMK Sistemi d.. o.. Dejavnosti podpirata:.. OZTO-Mb.. Mestna občina Maribor..

  Original link path: /
  Open archive

 • Title: Mariborski taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer
  Descriptive info: OBVESTILA.. ~.. O NAS.. SLIKE.. ZEMLJEVIDI.. POUČNO.. KONTAKT.. Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.. Timi Kokol..

  Original link path: /test.htm
  Open archive

 • Title: Taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer: Akcije
  Descriptive info: Vodov letni program akcij.. 19.. športni vikend Maribor.. Od sobote do nedelje, dne 6.. in.. 7.. junija, smo taborniki II.. SNOUB Ljubo Šercer bili organizatorji taborniške dejavnosti na 19.. športnem vikendu Maribora.. Postavili smo šotore (v katerih smo vodstvo tabornikov II.. SNOUB Ljubo Šercer prespali), ogenj (kateri je gorel), jedli taborniški golaž in pasulj (izpod rok starešine), streljali z zračno puško ter se z navzočnostjo ob različnih igrah in taborniških aktivnostih predstavili širši javnosti.. Spoznavanje narave v naravi.. V nedeljo, dne 24.. maja, smo taborniki II.. SNOUB Ljubo Šercer priredili taborniško akcijo: Spoznavanje narave v naravi.. Tekom sprehoda po mariborskem mestnem parku smo spoznavali drevesne vrste in pravilen odnos do narave.. D.. an druženja in gibanja treh generacij.. V soboto, dne 9.. maja, smo se taborniki II.. SNOUB Ljubo Šercer udeležili dneva druženja in gibanja treh generacij, ki ga prireja Šport špas po slovenskih osnovnih šolah, tudi na OŠ Tabor II.. Z otroci in starši smo se dobili na šolskem travniku, kjer smo javnosti prikazali taborniško življenje s postavljenim šotorom, kotličkom nad ognjem, slikami ter seveda z našo navzočnostjo v taborniških ruticah.. Zimovanje.. V nedeljo, dne 22.. januarja, smo se taborniki II.. SNOUB Ljubo Šercer odpravili na zimovanje, ki smo ga  ...   smo v center Maribora, natančneje do mariborske stolnice, kamor so skavti ob 20.. uri prinesli lučko miru, ki so jo sprejeli na Dunaju od avstrijskih skavtov.. Dobimo smo se ob 17:40 uri pred stolno cerkvijo.. Skupaj smo prižgali lučko miru.. Bili smo eni redkih mariborskih tabornikov, ki smo se akcije udeležili.. Pohod na Piramido.. V soboto, dne 29.. novembra, popoldne smo se taborniki II.. SNOUB Ljubo Šercer zbrali na parkirišču pri treh ribnikih.. Skupaj smo pod vodstvom vodnika in v spremstvu starešine podali do kapelice na Piramidi.. Na pohodu smo si pot osvetljevali s svečkami na baklah.. Ko smo prišli do kapelice nam je vodnik Timi povedal nekaj o zgodovini Piramide, ter da je tam nekdaj stal Mariborski grad.. Potem smo se s pripravnico Jasno razgledali po Mariboru, na koncu posneli še gasilsko fotografijo in se odpravili nazaj do parkirišča.. Kostanjev piknik.. V soboto dne, 25.. oktobra, smo se odločili organizirati kostanjev piknik pri Sokolskem domu na Pohorju, kjer imamo tudi prostor za taborjenje.. S tem smo staršem razkazali naš prostor za taborjenje ter preživeli nekaj uric skupaj v naravi ter se dodobra spoznali, seveda pa poleg pečenih kostanjev ni manjkal niti taborniški golaž, ki ga je pripravil naš starešina Žarko..

  Original link path: /akcije.htm
  Open archive

 • Title: Taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer: Zemljevidi
  Descriptive info: SNOUB Ljubo Šercer imamo svoje prostore v Prušnikovi ulici 14, taborniška srečanja pa izvajamo na OŠ Tabor II (Klinetova ulica 18).. Med zimskimi počitnicami se odpravimo na zimovanje na Mariborsko kočo na Pohorju (Slivniško Pohorje 24), v poletnem času pa se odpravimo na taborjenje, ki ga prav tako izvajamo na Pohorju, kjer pa imamo svoj taborni prostor.. Da pa se ne boste izgubili, ko nas boste iskali v Mariboru ali na Pohorju, Vam pokažemo pot do nas.. Za natančnejši ogled zemljevidov z navodili izberite spodnje povezave:.. Rodovi prostori.. Mariborska koča in taborni prostor..

  Original link path: /zemljevidi.htm
  Open archive

 • Title: Taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer: Slike
  Descriptive info: 24.. maj 2009.. Dan druženja in gibanja treh generacij.. 9.. 22.. - 27.. februar 2009.. januar 2009.. Obdarovanje otrok.. 23.. december 2008.. 13.. 29.. november 2008.. 25.. oktober 2008..

  Original link path: /slike.htm
  Open archive

 • Title: Taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer: Kontakt
  Descriptive info: Tukaj najdete kontaktne osebe vodstva ter informacije o lokacijah tabornikov II.. SNOUB Ljubo Šercer.. Za morebitna vprašanja smo Vam na volja na spodaj nadevanih telefonskih številkah in mail-ih ter na našem taborniškem.. forumu.. (za objavo vprašanja se morate registrirati, neregistrirani uporabniki lahko vprašanja ter odgovore nanje le prebirate).. Svoje prostore imamo na sedežu rodu v Prušnikovi  ...   (Klinetova ul.. 18).. Natančnejše informacije najdete na.. zemljevidu.. Vodnik.. za odnose II.. SNOUB Ljubo Šercer z javnostjo Timi Kokol (jež):.. GSM: 040/540-534.. e-mail:.. timi.. kokol@taborniki-ll-snoub.. org.. Starešina.. Žarko Dragšič (iskrica):.. GSM: 041/223-147.. zarko.. dragsic@taborniki-ll-snoub.. org.. Načelnik.. Peter Dragšič (špička):.. GSM: 041/609-663.. peter.. Vodnica.. Kaja Dragšič (medvedka):.. GSM: 040/796-884.. kaja.. Vodnik.. Marko Šahman (pohodnik):.. GSM: 040/813-292.. marko.. sahman@taborniki-ll-snoub..

  Original link path: /kontakt.htm
  Open archive

 • Title: Taborniki II. SNOUB Ljubo Šercer: Poučno
  Descriptive info: Nahajate se na strani, ki je namenjena vsem, ki želijo izvedeti nekaj o slogu, stilu in načinu življenja tabornikov.. Geslo vseh slovenskih tabornikov je Z NARAVO K BOLJŠEMU ČLOVEKU in naš moto VEDNO PRIPRAVLJEN.. Taborniki smo prijatelji ljudi in narave, zato jim pomagamo in jih spoštujemo.. Otrokom nudimo, da spoznajo načine preživetja, vrednote in vrline življenja ter  ...   marsikaj zanimivega o življenju tabornika ter taborništvu.. Da pa o tem ne bodo govorili le otroci, ki stran uporabljajo za ponavljanje že osvojenega znanja, si lahko tudi Vi preberete kaj zanimivega glede taborništva.. Taborniška himna.. Prisega, zakoni MČ, pozdravi.. Taborniški kroj.. Zgodovina taborništva.. Znak ZTS.. Organizacija ZTS.. Igličaste drevesne vrste.. Listnate drevesne vrste.. Voda.. Potni znaki.. Ognji.. Vozli..

  Original link path: /poucno.htm
  Open archive

 • Title: test_2
  Descriptive info: Taborniška srečanja (za otroke) se odvijajo vsak ČETRTEK, na osnovni šoli LEONA ŠTUKLJA v učilnici 4.. A razreda (v prvem nadstropju, nasproti knjižnice).. V kolikor srečanja odpadejo, boste o tem obveščeni.. Način obveščanja staršev je izključno z elektronskimi sporočili (iz e-mail naslova:.. ali.. kokol@triera.. net.. ) in obvestili na tej spletni strani.. Na željo posameznika se lahko dogovorimo o telefonskem obveščanju.. Na srečanjih otroci potrebujejo TABORNIŠKO rutico, ZVEZEK formata A4 (lažje urejanje), PISALA (barvice in svinčnik) ter šolske COPATE (za hojo po učilnici)..

  Original link path: /test_2.htm
  Open archive

 • Title: test_3
  Descriptive info: Društvo tabornikov rod II.. SNOUB Ljubo Šercer smo del nepolitičnega, prostovoljnega, predvsem pa vzgojnega gibanje, imenovanega TABORNIŠTVO.. Združujemo mlade, ki radi preživijo svoj prosti čas v naravi ter jih veseli druženje s svojimi sovrstniki, pa tudi s starejšimi in mlajšimi od sebe.. Tekom druženja imamo namen mlade razvijati fizično, intelektualno, duhovno in socialno, skratka jih naučiti kaj koristnega ter jim ob tem ponuditi še zabavo.. TABORNIŠTVO je enostavno naš način življenja.. Danes delujemo na osnovni šoli Leona Štuklja (nekdanja Tabor II) in v lastnem klubskem prostoru v Mariboru.. Pišemo novo poglavje razvoja z novimi (mlajšimi) člani, ki jih še vedno sprejemamo.. 28.. 02.. 2009 smo praznoval 25.. obletnico samostojnega obstoja, saj smo pričeli delovati 28.. 1984 na osnovnih šolah Tabor I in takratni Tabor II.. zapisal starešina rodu,.. Žarko Dragšič.. Malo je taborniških odredov v Mariboru, ki nosijo ime po številnih brigadah na Slovenskem ali narodnih herojih.. Naš odred nosi ime slavne II.. SNOUB Ljube Šercerja in nato smo in moremo biti ponosni.. S spoštovanjem nosimo ime narodnega heroja Ljubo Šercerja, velikega in plemenitega moža, vojaka in ponosnega Slovenca.. Lepo je biti tabornik, zares lepo! Taborniki se dnevno srečujemo z naravo, v svetu, ki oblikuje človeka kot prijatelja, polnega osebnega dostojanstva in do slehernega, ki bo storil vse za tebe, nudil vso pomoč za boljše in lepše.. Zaupno se približujemo  ...   in patriotizma ter prizadevanje za mir in sožitje med narodi, ohranjanje in negovanje kulture in zgodovinske dediščine slovenskega naroda ter spoštovanje kulture in zgodovine dediščine drugih narodov ter drugič razvijanje ljubezni do naroda, zavesti in čustva za varstvo in zaščito človekovega okolja.. Vse cilje in naloge, citirane v taborniških pravilih dosežemo le: z organiziranjem neprekinjenega delovanja v delovnih in organizacijskih enotah (vodi, skupine, družine, klubi, čete itd.. ), z organiziranim izvajanjem sprejetega delovnega programa, z zgledom in zaupanjem kot metodo vzgoje, z vključevanjem članov v aktivnosti in akcije, z igrami in primernimi športi, z organiziranjem kulturno zabavnega življenja, z usposabljanjem in strokovnim povezovanjem taborniških kadrov, s tesnim povezovanjem s starši tabornikov, šolami, ljubitelji taborniške organizacije, drugimi organizacijami in podobno.. Marsikateri oče in mama ne pozna dela v taborniški organizaciji.. Številni starši niso pustili in ne puščajo svojih otrok, med njimi predvsem najmlajših, na taborjenja, zimovanja, tudi na razne mnogoboje, tekmovanja, svečanosti, praznovanja in podobno iz določene strani upravičeno, v skrbi za otroka, ne glede na to, da so otroci pod stalnim nadzorom starejših članov.. Res pa je, da se pri tem pojavljajo tudi drugi problemi finančne in materialne narave ter podobno, katerih številni starši ne morejo usklajevati s celotnimi družinskimi problemi.. Naj zaključim te misli s taborniškim geslom: Z naravo k boljšemu človeku!.. zapisal pokojni nekdanji starešina rodu,.. Jože Lakota..

  Original link path: /test_3.htm
  Open archive

 • Title: test_4
  Descriptive info: taborjenje 2009..

  Original link path: /test_4.htm
  Open archive

 • Title: Spoznavanje narave v naravi
  Descriptive info: Dobili smo se na parkirišču pred gostilno Pri treh ribnikih.. Ko smo se vsi zbrali, smo se odpravili na potep po parku.. Najprej smo zagledali nekaj javorov, ki so bili posajeni v vrsti, nato pa najrazličnejše drevesne vrste, tudi takšne, ki jih pri nas v naravi ne najdemo.. Na  ...   centra, ali na krajše, Taborniškega doma.. Tako so naši mladi taborniki videli, kje se nahaja Taborniški dom v Mariboru.. Naša pot pa nas je vodila naprej in kmalu smo se znašli na mestu, od koder smo začeli naš sprehod.. Tako smo se poslovili ter odšli vsak v svojo smer..

  Original link path: /spoznavanje_narave.htm
  Open archive

 • Archived pages: 53